Je bent hier: Home >
Vragen en antwoorden

VRAAG: Wat moet ik doen als ik iets verdachts zie?

  Je past de SAAR-methode toe.
  * S = Signaleer
  * A = Alarmeer 112 (geen spoed bel 0900-8844)
  * A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen.
  * R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon, lichten aan te doen, hond uit te laten, etc.

VRAAG: Als ik iets verdachts zie maar dit is niet in mijn WhatsApp-groep hoe geef ik dat door?

  Zie je een verdachte of onveilige situatie dan pas je ook SAAR-methode toe. Ongeacht welke gebied dit plaats vindt. De beheerders hebben onderling contact en zorgen ervoor de de melding op de juiste groep terecht komt. Ook als de verdachte zich verplaatst zullen andere groepen hiervan op de hoogte gebracht worden. Zodat de 'boeven' geen kans krijgen.

VRAAG: Word ik nu niet constant lastig gevallen met berichten?

  De beheerder van de groep ziet erop toe dat de app alleen voor verdachte situaties gebruikt wordt. De app is niet bedoeld voor een auto die fout staat geparkeerd of een huisdier die vermist wordt.

VRAAG: Er wordt al weken niets gezegd in de WhatsApp-groep, is de groep nog wel actief?

  In de app worden alleen belangrijke en relevante meldingen gezet. Meestal is het rustig in de wijk en zijn er geen meldingen. Dit betekent niet dat we achter de schermen niet actief zijn. En het betekent helaas ook niet dat het rustig blijft. Zodra zich weer een verdachte situatie voordoet in uw wijk dan zal dit gedeeld worden via de whatsapp groepen. Door de app alleen te gebruiken voor meldingen blijven deelnemers alert. Het is daarom niet de bedoeling om andere onderwerpen te bespreken in de app.
AANMELDEN VOOR EEN WIJK
115
187
85
182
94
116
171
71
152
115
MIJN WABPMALDEN
DOWNLOADS
WABP Malden
024-6690002
info@wabpmalden.nl

(c) 2016 - WABP Malden. Alle rechten voorbehouden.